Forum pentru Radioamatori, Radioamatorism, Electronica si Radiocomunicatii
08 Septembrie 2010, 21:48:14 *
Bine ai venit, Vizitator. Trebuie să te autentifici sau să îţi creezi un cont.

Autentifică-te cu numele de utilizator, parola şi precizează durata sesiunii.
Noutăţi: Conturile utilizatorilor care nu s-au logat niciodata vor fi sterse!

Pagina principală   Ajutor Caută Autentificare Creează un cont  
Acces Rapid in Forumul Radioamatorilor
Vreau sa fiu radioamator Regulamentul actualizat Gazeta de perete - Articole Practici de operare
Discutii tehnice Pregatirea pentru Situatii de urgenta Programe - YOFF Programe - SOTA YO
APRS Repetoare VHF Repetoare UHF CB & PMR 446
Vanzari Cumparari Schimburi Impresii de afaceri
Pagini: [1] 2   În jos
  Imprimă  
Ajutor Subiect: Curs CW  (Citit de 1151 ori)
0 Utilizatori şi 1 Vizitator pe acest subiect.
yo3hjv
Administrator

Popularitate: 68
Deconectat Deconectat

« : 15 Februarie 2010, 15:46:56 »

Este cineva interesat de niste cursuri de CW la club?
Memorat

Adrian
YO3HJV
Pagina mea
T-man
Membru SRR

Popularitate: 37
Conectat Conectat

« Răspunde #1 : 15 Februarie 2010, 16:07:02 »

...probabil ca ar fi,dar ...cine o sa predea?... Cheesy
Memorat

Fair Play!
yo3hjv
Administrator

Deconectat Deconectat

« Răspunde #2 : 15 Februarie 2010, 16:11:43 »

Calculatorul
Memorat

Adrian
YO3HJV
Pagina mea
mit
participant
**

Popularitate: 3
Deconectat Deconectat

« Răspunde #3 : 15 Februarie 2010, 17:19:46 »

DARC-ul are niste cursuri exceptionale de cw , special concepute pt radioamatori , cu QRM ,QRN si tot felul de delicii din trafic . Poate le gasesti pe undeva , acum cativa ani circulau niste discuri de vinil facute de DARC . Cu stima , Mit
Memorat
YO9DL
incepator
*

Popularitate: 3
Deconectat Deconectat

« Răspunde #4 : 15 Februarie 2010, 17:52:28 »

Iata cateva programe interesante
http://www.g4fon.net/CW%20Trainer.htm
http://www.justlearnmorsecode.com/
http://hq.scene.ro/blog/read/acid-morse-trainer/
http://www.dxatlas.com/MorseRunner/

Memorat
T-man
Membru SRR

Conectat Conectat

« Răspunde #5 : 15 Februarie 2010, 18:29:52 »

...daca ar fi trebuit sa invat CW exclusiv de pe PC (sau AM2 -ul din armata...)de mult ma lasam de "sportul" acesta!...Nimic nu se compara cu "dascalul" acela care pe langa "tacanelile" pe care le produce lovind cu degetul in manipulator,nu iti insufla si dragostea pentru acest tip de comunicare!Eu am avut profesori de CW care au stiut sa trezeasca si sa ma faca sa iubesc acest mod de lucru,care ulterior mi-a devenit si profesie...fara cuvintele de incurajare pline de suflet si dragoste pentru CW,eu nu as fi devenit niciodata si radiotelegrafist profesionist!Poate sunt "de moda veche",dar nici un aparat sau program de PC nu te va face sa simti "amprenta telegrafica" a unei maini de telegrafist!Chiar si erorile in transmitere au farmecul lor!Poti cunoaste sufletul unui om doar dupa felul cum transmite semnele telegrafice!...
Memorat

Fair Play!
Prien
king of the castle/antena pe casa

Popularitate: 19
Deconectat Deconectat

« Răspunde #6 : 15 Februarie 2010, 22:12:07 »

Sfatul goangei mele este sa nu uitati de HST, RUFZ si deja pomenitul Morse Runner..
Toate sunt si probe de CM, unde de multa vreme, reprezentantii YO stabilesc ordinea adica locurile pe podium.
Iar omeneste cred ca fara un instructor dedicat si pasionat...
Memorat
yo3hjv
Administrator

Deconectat Deconectat

« Răspunde #7 : 15 Februarie 2010, 23:07:23 »

Mah
Exista soft. Cu QRM si alea alea. Ideea este sa invatam intai, alea cu chirp si QRM QRN vin mai incolo cand am invatat.
Cine se baga?
Memorat

Adrian
YO3HJV
Pagina mea
Prien
king of the castle/antena pe casa

Popularitate: 19
Deconectat Deconectat

« Răspunde #8 : 15 Februarie 2010, 23:18:32 »

Cine a spus ca prima data setezi softurile sa bage zgomote si alte nebuneli? Se pleaca batraneste de Alfa Zulu Alfa, cu 10 semne pe minut, cat sa nu numeri, hi, hi..
Acuma nu e treaba mea, dar pana la urma mi-am "pierdut" niste ani pe langa oameni de valoare in CW si am mai auzit si eu cam cum se procedeaza.
Recunosc ca eu sunt antitalent si cu mine n-au avut succes, dar se pare ca metodele clasice sunt cele care dau rezultate (si campioni.)
Daca vrei iti prezint cativa...
Memorat
yo3hjv
Administrator

Deconectat Deconectat

« Răspunde #9 : 15 Februarie 2010, 23:57:59 »

DARC-ul are niste cursuri exceptionale de cw , special concepute pt radioamatori , cu QRM ,QRN si tot felul de delicii din trafic . Poate le gasesti pe undeva , acum cativa ani circulau niste discuri de vinil facute de DARC . Cu stima , Mit

Nu a zis tocmai ca incepem cu QRM dar vroiam sa accentuez ca ideea este sa INVATAM intai. Si, din cate imi aduc aminte din armata, se invatau grupe de litere asemanatoare.
In fine, exista soft. Care da semne si stie sa dea si expresii sau sa simuleze QSO-uri. Dar, deocamdata, semne...
Memorat

Adrian
YO3HJV
Pagina mea
Delta04
YO3IBW
Membru SRR

Popularitate: 20
Conectat Conectat

« Răspunde #10 : 16 Februarie 2010, 01:04:42 »

Adi, n-am ureche muzicala dar ma bag!  Rânjet This could be fun!
Memorat

Kenwood TS850s AT | Antena Inverted V pentru 40m | Microfon Behringer B1 & Co.
Check your call-sign in my log - Membru SRR & YO3KSR
T-man
Membru SRR

Conectat Conectat

« Răspunde #11 : 16 Februarie 2010, 11:27:54 »

...in armata pe cei care chiar nu aveau ureche pentru CW ii treceau la telefonisti(telefoane,centrale telefonice,cabluri,etc)dar... multi ajungeau totusi, sa invete CW,este foarte important sa existe un lucru in echipa,altfel inveti impreuna cu cativa prieteni care doresc acest lucru decat singur acasa!In sala de "diviziune"(asa se numea sala unde se invata CW-ul in armata)se crea la un moment dat o competitie intre cei care invatau tainele CW-ului...acest lucru ducea in timp la o perfectionare in CW a tuturor "invataceilor"!...Deci,..."Lucrati in echipa!" Cheesy
Memorat

Fair Play!
yo3gsk
Membru SRR

Popularitate: 0
Deconectat Deconectat

« Răspunde #12 : 16 Februarie 2010, 20:00:38 »

Delta.............ce ne mai inebunea Alexe  la  club Rânjet Rânjet Rânjet Rânjet .........cu telegrafia
Memorat
coti
Moderatori

Popularitate: 12
Deconectat Deconectat

YO8SKY

« Răspunde #13 : 04 Martie 2010, 17:09:57 »

Un link interesant zic eu: http://aa9pw.com/morsecode/
Citez: "This page will generate morse code at various speeds and with lots of different types of content – everything from individual letters up to a full ‘QSO’ (a randomly generated morse code conversation between two stations). The server creates .mp3 audio files which you can listen to directly on the page via a flash mp3 player, or download directly to listen to offline. There are also .au files as an alternative format."

La final puteti simula si un examen ala FCC  Rânjet

Eu mi-am reinceput antrenamentul asa printre picaturi, sper sa am timp si dispozitia necesara sa ma antrenez zilnic. Pana acum pot sa zic ca-mi place metoda, poate ca era mai fain daca se puteau tasta direct semnele si sa-ti arate unde ai gresit. Dar atat timp cate e gratis si am creion si hartie zic multam lu' nenea AA9PW  Face cu ochiul

Spor!
Memorat

log online

Surviving and living your life successfully require courage. The goals and dreams you're seeking require courage and risk taking. Learn from the turtle; it only makes progress when it sticks out its neck.
T-man
Membru SRR

Conectat Conectat

« Răspunde #14 : 04 Martie 2010, 23:21:13 »

...eu raman la parerea ca programul pentru antrenament in CW facut de YO8SSW este un program extrem de reusit!Este GRATIS si se poate descarca de aici:

http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=29
Memorat

Fair Play!
Forum pentru Radioamatori, Radioamatorism, Electronica si Radiocomunicatii

Criza, criza, dar exista si discount-uri! Da click pe imagine.

Memorat
Pagini: [1] 2   În sus
  Imprimă  

Schimbă forumul:  

free counters

Creative Commons License
This work by Societatea Romana a Radioamatorilor is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Romania License.

Director web eLinks.ro

Submit Your Site SmartNetBook.ro

Cazare hoteluri pensiuni
Cazare Eselnita

Detector radar, detectoare radar, detectoare radar Bel, detectoare radar cobra, detectoare radar Whistler, camere foto video digitale, camere video, statii radio, statie taxi, Romania, Bucuresti.

Creat cu MySQL Creat cu PHP Powered by SMF 1.1.11 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC Validat cu XHTML 1.0! Validat cu CSS!