Delta04
YO3IBW
Membru SRR

Popularitate: 20
Deconectat
|
 |
« Răspunde #15 : 05 Martie 2010, 01:27:05 » |
|
Pai da, pot spune ca aproape-mi intrase in cap bipaielile dar din pacate doar atunci am avut tangenta cu domeniul CW... 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
coti
Moderatori

Popularitate: 12
Deconectat
YO8SKY
|
 |
« Răspunde #16 : 05 Martie 2010, 02:44:47 » |
|
Ii multumesc pentru munca, pentru ca l-a pus la dispozitia tuturor gratis dar atat! L-am folosit o vreme acum un an, si m-am plictisit urgent. Mi se pare destul de limitat in optiuni care ar folosi celor ce vor sa INVETE cw. Pur si simplu nu are acel vino incoace... Ulterior am inceput sa invat cu un soft pe care-l are YO8SS si s-a vazut imediat ca merge treaba. E mult mai evoluat decat acest soft creat de YO8SSW. Din pacate si acel soft e orientat mai mult pentru cei care vor sa CREASCA nu sa INVETE. Cu toate astea datorita unor facilitati suplimentare mi-a placut si l-am folosit. N-am avut timp suficient de antrenamente atunci si am renuntat pe moment dupa vreo 2-3 luni de antrenament. Am reinceput antrenamentul de cateva zile dar pe cont propriu, fara antrenor. Nu ridic in slavi neaparat link-ul dat de mine dar ceva in genul asta am cautat de la un program: sa ma ajute sa diferentiez bine semnele asemanatoare (ca in 1986 cand invatam CW tot cu YO8SS dar cu batranul microcalculator LB 881) sa pot genera fisiere mp3 pe care sa le ascult in masina sau cand fac diverse treburi prin casa/curte pe un mic mp3 player (chiar daca va pare ciudat acest lucru) sa pot simula qso-uri etc. Pur si simplu mi se pare mult mai bun din perspectiva unuia care e la inceput. Si e gratis si asta.
|
|
|
|
|
Memorat
|
log onlineSurviving and living your life successfully require courage. The goals and dreams you're seeking require courage and risk taking. Learn from the turtle; it only makes progress when it sticks out its neck.
|
|
|
T-man
Membru SRR

Popularitate: 37
Deconectat
|
 |
« Răspunde #17 : 05 Martie 2010, 07:19:46 » |
|
...si cand te gandesti ca pe noi ne chinuia un instructor!Dupa aceia am trecut la benzile de magnetofon,casete audio...si multa receptie in benzile de scurte!M-am cizelat apoi in armata,pe AM2,si in traficul de exercitiu pe care trebuia sa il facem,inclusiv noaptea,pe langa cel operativ...transmiteam si receptionam zeci de radiograme de exercitiu pe noapte,aveam norma ca sa nu adormim!...ni se ascutisera simturile,indiferent cat de bine adormeai la un moment dat ,la primul semn telegrafic eram deja cu foaia si creionul pregatite!...cel mai bine CW-ul se invata in trafic...eu nu am rabdare sa ma antrenez cu programe de cw,benzi sau mai stiu eu ce...sunt saturat de ele,pur si simplu nu le mai suport!Doar in trafic ma simt in largul meu! 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
yo3hjv
|
 |
« Răspunde #18 : 05 Martie 2010, 09:15:21 » |
|
Cred ca Just Learn Morse Code este potrivit pentru ce vreau eu si raportat la metoda din armata. Iar aia a fost ultrarapida, va asigur... 45 de zile.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
coti
Moderatori

Popularitate: 12
Deconectat
YO8SKY
|
 |
« Răspunde #19 : 05 Martie 2010, 09:46:19 » |
|
Cat timp dintr-o zi era alocat antrenamentului in armata?
|
|
|
|
|
Memorat
|
log onlineSurviving and living your life successfully require courage. The goals and dreams you're seeking require courage and risk taking. Learn from the turtle; it only makes progress when it sticks out its neck.
|
|
|
|
yo3hjv
|
 |
« Răspunde #20 : 05 Martie 2010, 10:06:54 » |
|
4-6 ore cu pauza la fiecare ora cate 10 minute.
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
T-man
Membru SRR

Deconectat
|
 |
« Răspunde #21 : 05 Martie 2010, 19:24:36 » |
|
...corect Adi...si acolo chiar se facea CW...bagai flotari sau ture de unitate daca scapai mai mute semne decat cele din norma "STANDARD"...si in plus, aveai si ore de trafic intre statii amplasate aiurea prin cladire,cu puteri mici,ca sa nu deranjam statiile operative...iar cand ne-au ordonat sa ne calificam la Olimpiada de Transmisiuni(am luat locul I pe tara atunci) ne-au scos din programul obisnuit si cca 12h/zi numai cu castile pe urechi stateam,...plus ca trebuia sa invatam si aparatura din dotare si alte cele...si asta perfect...inclusiv sa montam in timp record un centru de transmisiuni mobil(de la impamantare la antene)...apoi sa facem trafic in timp record...ce vremuri! 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
yo3hjv
|
 |
« Răspunde #22 : 05 Martie 2010, 23:01:38 » |
|
Hehe, da, cu SMA intre grupele standard (Sub Masa Adunarea) si cine nu era sub masa in 3 secunde de la ultima litera, baga flotari. 3 secunde era intarzierea la vreo 120 de semne... Sau IPD "In picioare Drepti"... Noi bagam flotari... Si receptia in semisomn! Deh, dupa 4 ore deja picoteai scriind grupe...
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
T-man
Membru SRR

Deconectat
|
 |
« Răspunde #23 : 06 Martie 2010, 12:06:14 » |
|
"Si receptia in semisomn!"...asa e,...asa e!  In "leatul II" eram instructor de CW,trebuia sa antrenez un pluton intreg(asta cand nu eram de serviciu in statia radio),...si in momentul cand eu le transmiteam CW si ei receptionau ,la un moment dat,in linistea aceea,cineva a inceput sa sforaie!Ghinionul lui a fost ca era langa mine si Locotenentul, pe atunci comandantul de pluton(care nu stia CW!)...eu am inceput sa le transmit in CW sa il trezeasca ei pe acela de sforaie...dar...pana s-au bunghit ei...a auzit locotenentu'...i-a turnat pe ceafa cana cu cafea pe care o sorbea de ceva timp...
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
yo3hjv
|
 |
« Răspunde #24 : 06 Martie 2010, 12:38:17 » |
|
La noi "batea" locotenentul. De fapt, toata unitatea stia CW, mai putin furierul, care era ciobanas. Dar ala de abia stia sa scrie! Si tinea la el cartile postale care ii placeau! Am facut o razie cu grupa prin biroul lui si le-am gasit... Pitesti... Unitatea de cercetare si diversiune radio... :-)
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
T-man
Membru SRR

Deconectat
|
 |
« Răspunde #25 : 06 Martie 2010, 19:14:12 » |
|
...eu in armata ma descurcam destul de bine la CW,pentru ca am facut 3ani de CW inainte de armata la Casa de Cultura!  ... sunt radioamator cu autorizatie de receptor din 1985!(cred ca aveam cca 16ani pe atunci)...ce au mai trecut anii.....acum ma apropii de 41... 
|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|
Forum pentru Radioamatori, Radioamatorism, Electronica si Radiocomunicatii
|
Criza, criza, dar exista si discount-uri!
Da click pe imagine.

|
|
|
|
|
Memorat
|
|
|
|
|